Busy busy

Dagarna går fort men ändå känns det som det är en evighet kvar tills denna bebis beräknas komma!

I helgen var Linnea (och jag) på kalas i Edanes gympasal hos en kompis på hennes dagis. Hon var så nöjd efteråt! När vi kom hem fick det bli korv med bröd sen dök svärisarna upp för att fira Jocke, de hade förhinder på söndagen båda två så det fick bli två kalas då min familj inte kunde komma på lördagen eftersom Caroline var hos Erkki (sin pappa). Blev inte tid att baka någon marängtårta så fick köpa en från konditioriet det blev en med hallonsylt, vaniljkräm och hallonmousse som var riktigt god! Det blev kvar så det fick bli resterna av den på söndagen med... Jocke var lite besviken att han bara fick ett paket var från min mormor och mamma men de fick påskgodis också som de fick ta med sig till sin mamma eftersom de är där i påsk. Liksom Linnea är hos Andreas!

Igår: Jag pluggade sen klippte jag ner buskarna på baksidan efter att jag hade hämtat barnen och de var med ute och lekte. När Jörgen kom hem hjälpte han till att samla ihop högarna efter mig ;) det var bra för jag är inte så himla smidig och har lite svårt att böja mig så långt ner. Tur att muren är hög så jag kunde stå rätt upp och klippa ner häckbuskarna sen fick jag gå på andra sidan och klippa de grenar jag inte hade nått ordentligt hihi. Fint blev det iaf! Skönt att få det gjort också...

Idag har jag varit hos BM igen :) De senaste gångerna har hjärtljuden varit mer åt pojkhållet. Under 150 slag/minut alltså, kanske är det en liten pojke till därinne. Magen fortsätter växa och nu var den lika stor som den brukar vara när man är 37veckor gången och inte 30 som jag är.. Fick återigen höra att jag ska vila och att jag har en ökad risk för att föda förtidigt pga magens storlek, min man var med så denna gången kommer jag inte komma undan heller... Han lär se till att jag inte gör för mycket!! BM skulle beställa tid för TUL om cirka 5veckor för att se så inte bebisen är tillväxthämmad, inte för stor som jag trodde var anledningen, då hon inte kan mäta eller känna läget överhuvudtaget pga att livmodern är så spänd och hård.
Fick en tid igen om två veckor! Har hunnit med att plugga lite också men nu ska jag snart iväg på en föreläsning om Parkinson i Arvika så barnen fick vara kvar på dagis längre idag, tur att det gick att lösa så bra trots att jag kom på det igår kväll via klasskompisar...

Kväll!

Idag har barnen (de två minsta) och jag varit på Öppna förskolan några timmar, fyndade några mammajeans och en ny amningspump från en försäljning på Öppna förskolan samt lite unisex kläder till bebben!!

På eftermiddagen har jag rensat undan lite grejer och sen åkte Jörgen ut på middag med jobbet så jag gjorde våfflor till mig och barnen, det var nätt och jämt att det räckte så kommer få göra dubbelsats nästa gång men populärt var det hihi. Alla var nöjda och belåtna och de blev faktiskt riktigt goda om man får skryta ;) Var ju tvungen att prova det nya dubbeljärnet jag köpte i Ullared och det var riktigt bra :)

Linnea fick utbrott för (jag vet inte riktigt vad det började med) så hon fick gå och lägga sig vid 20.20. Efter 21 tiden skickade jag de andra tre i säng och de somnade snabbt allihop idag. Det var skönt! Jag har ont i ryggen och magen nu så ska bara slöa framför ONe tree hill tills min älskling kommer hem...

vecka 30... 29+2



Var bara tvungen att lägga in denna bilden. Försöker ta ett nytt varje vecka men har glömt några dagar. Var irriterad på Jörgen när han tog bilden, varför minna jag inte men det syns eller hur?? haha

Några dagar senare..

I lördags var, för er som missat det, jag och Emma i Ullared och shoppade loss :) 3.15cirka var hon här och hämtade upp mig och resan ner kunde börja. Båda hade nog sovit cirka 1-2h men kändes alldeles för uppspelta för att vara trötta ;) Kunde inte sova och så var Kevin vaken några gånger då han hade tappat nappen på golvet. Väl där fyndade vi en hel del men vi blev båda glatt överraskade över att det inte blev så farligt dyrt. Det är ju alltid bra!! Det var inte alls så farligt med folk som det kan vara ibland heller det var verkligen skönt! Det enda var kön till Restaurangen mitt i lunchtider men det överlevde vi med. Fick träffa min lilla älskling också som kom dit med Andreas och Elin för att säga hej. Hann inte prata så mycket dock men hoppas det blir tillfälle för det en annan gång framöver så man kan lära känna Elin lite bättre. Har ju pratat i telefon några gånger och hon verkar vara en reko tjej med fötterna på jorden.

Söndag kom pojkarna (de två äldsta) hem igen men blev ganska sent så vi hann inte med så mycket då Jocke hade haft sitt kalas den dagen. Han hade haft roligt iaf (och Lukas med) det är huvudsaken. De somnade snabbt också för de var väldigt trötta efter uppståndelsen och bowlingen ;)

Måndags hämtade jag Linnea och köpte tapeter till Kevin och bebisens rum. Kommer bli så fint i barnens rum bara jag får min man att börja tapetsera någon gång :) Ska bli kul att göra i ordning rummen sen när det är klart och köpa gardiner (om det inte finns några som passar). När vi kom hem fick Joakim öppna sina födelsedagspresenter och så åt vi glass med strössel och chokladsås ute på altanen, var hur varmt och skönt som helst!! Han fick prova spelet han fick en liten stund innan det var dags för dem att hoppa i sängen och han var så nöjd. Det var inte fören han skulle lägga sig som han hade tid att studera resten av presenterna men han var väldigt nöjd och Jörgen säger att han tackat flera ggr. Låter ju kul att det gick hem det jag köpte. Lukas var också nöjd med sina nya tröjor och kalsonger som jag köpte i Ullared. Jag köpte likadana piké tröjor till honom och Kevin de kommer vara så fina så ;) Linnea fick också lite kläder men Jörgen fick mest. Jag hittade inget till mig men det känns också dumt att köpa mer mammakläder nu när det bara är 10veckor kvar tills bebisen ska komma!! Även om jag skulle behöva några fler byxor. När jag kom hem i måndags hade mina byxor spräckt inte i någon sömm utan mitt på ena skinkan, Jörgen skrattade så han höll på att gå av... Hmmm där var beviset att min rumpa HAR blivit större, får väl börja på gympan igen sen när bebisen är ute. Tänkte iaf köpa mig Zumba fitness och dansa lite, passar mig utmärkt som älskar att dansa... :)

Igår blev det bak för hela slanten, nja inte riktigt men chokladmuffins, kakor och sockerkaka blev det iaf :) Sen fick vi oväntat besök av en kille som vunnit en av mina auktioner på tradera och var son till mina grannar. Han hade sin dotter hos dem så det passade ju bra att springa in här och hämta dem. Jag blev väldigt paff bara. Jörgen var på föräldramöte på Jockes skola. Han ska ju snart byta skola det tror Jörgen blir bra för enligt fröken är det en stökig klass han går i nu... Han är väldigt duktig på att läsa och skriva. Matte har han lite svårare för men det är ju verkligen tålamodskrävande så förstår honom. Eller egentligen är han duktig på det med men läxorna har han inte tålamod för ;) vem känner inte igen sig? Bara hoppas att han inte får svårt för det pga att han tycker det är tråkigt som jag fick för då blir det inte kul. Men man kan inte vara bra på allt så enkelt är det!

Nu kommer jag inte på något mer att skriva och dessutom måste jag hoppa in i duschen innan jag ska hämta barnen och åka till Röntgen med Kevin så de får se hur hans underben läkt efter benbrottet i vintras... Jag hoppas (och tror) att det ser bra ut. Jörgen ska möta upp då jag inte får vara med honom när de tar röntgenplåtarna och han blev så ledsen sist när vi var på sjukhuset och jag sprang ut därifrån varje gång medan han fick ligga kvar på den hemska britsen alldeles själv. Var bara i rummet intill men ändå!! 

Ikväll ska vi prova det nya våffeljärnet det blir nog barnen glada för :)

 

Ännu en ny dag

Igår lämnade jag Linnea till Andreas och kollade på stuvbutiken efter tapeter. Finns ju för mycket och så var Kevin som en liten busunge som sprang runt överallt, gömde sig och sa bööö. Sååå söt! men var svårt att koncentrera sig på tapeterna när man var tvungen att kolla så inte han försvann hela tiden hihi. Nästa gång får han sitta i vagnen ;)

Vi var i stan vid 17 tiden, hos svärfar och fick oss lite tårta på hans 59års dag! Vi pratade om förlossningen igår och hur vi ska lösa det med barnen när det är dags. Om man fick önska så skulle bebisen komma en jämn helg då bara Kevin är hemma men sådan tur har man väl inte, sist var ju bara Linnea hemma men skulle till Andreas senare den dagen och som tur var kunde mamma möta upp. Jörgen sa att det inte är några problem med pojkarna då deras mamma kan ta dem, är det mitt i natten är det ju svårare då hon har ett till barn som inte bara kan slitas upp för att åka hit o hämta dem men då kan hon nog hämta dem på morgonen här sa han. Och så får Linneas kära far fara hit och hämta henne när det är dags oavsett om han är i Borås eller hemma i Kga. Annars får han skicka sin pappa eller något! Blir kvar en natt iaf beroende på när bebisen kommer... är svårt när alla våra föräldrar jobbar men det löser sig nog på något sätt...


Och idag är det Joakims födelsedag!! 8år, han är stor men ändå liten.. jämför man bilder sen jag träffade dem så ser han så liten ut och det är så jag minns honom. Herregud Linnea och Lukas var ju pyttesmå ;) känns som det var längre sen, det har hänt mycket sen dess! Barn blir ofta stora direkt när de börjar skolan tycker jag. De får hårdare krav på sig, läxor som ska göras, de kan inte bete sig hur som helst i klassrummet osv. Imorgon ska jag se om jag finner några bra födelsedagspresenter till honom och lite julklappar kanske. Lika bra att vara ute i god tid blir ju en hel del pengar när man har 5 barn som ska ha klappar men i år blir det mindre per barn funkar inte att köpa för flera tusen/barn helt enkelt. Jag undrar om min kära man har pratat med sitt x om kalas nu vet jag att det är ordnat för denna gång men känns som att inte bara hon ska behöva ordna det. Om hon nu inte gärna vill det, det vet jag ju inte. Vi skulle kunna ordna kalas här hemma!! Kanske kan ordna vartannat år eller så, har föreslagit det men känner jag Jörgen rätt så har inte den informationen kommit vidare... ska påminna honom!
Nästa söndag blir det kalas för släkten hemma iaf för att fira honom ska se till att baka bullar och kakor till veckan också. Sen måste jag höra med honom vad han vill ha för tårta eller om han vill ha marängsviss eller annat smaskigt istället :) Kanske ska barnen få rulla negerbollar (ja jag har alltid sagt det och kommer fortsätta med det men är absolut inte rasist för det) någon dag det tycker de nog är roligt.

Kevin var vaken tidigt imorse 7.15, det är inte alls likt honom men det kanske var bra då jag behöver komma i säng i tid ikväll om jag ska orka upp 2.45 för våran färd till Ullared.. ska verkligen bli roligt att komma dit. Kan ju bara hoppas att jag slipper ha allt för ont när vi kommer hem!! Han somnade 8.30 igen och jag väckte honom vid 10 tiden så åkte vi en sväng till Öppna förskolan, har inte varit där förut och han tyckte sångstunden var riktigt rolig. Dansade och klappade i händerna och sjöng lite aaaAAAaa. Det blev många skratt då han klappade så häftigt att han smällde till mig i huvudet varje gång (han satt i mitt knä) sen var det fikastund där, kostade inte många korvöron heller! Är svårt att få kontakt med vuxna bara men blev förvånad för de var ganska öppna och trevliga de flesta, inte min uppfattning av öppna förskolan så kommer man dit fler gånger kanske man kan lära känna någon mer det är ju bara kul! När vi kom hem så lade jag honom i sängen igen då han höll på att somna i bilen och när han hade somnat fick jag möjlighet att göra klart veckans insändningsuppgift.. skönt nu kan man slappna av över helgen. Bara kika på diskussionen men inget annat till måndag. Kommer sakna mina älsklingar dock när jag ska vara borta hela dagen imorgon men de kanske tycker det är skönt att bli av med mig och mina hormoner. Denna graviditet har mina hormoner rusat värre än en galopperande häst och stubinen har varit ganska kort. Det är den vanligtvis inte!! Jörgen har påpekat det en och två och... gånger ;)

Ultraljud

Idag var vi på Ultraljud igen, vattenmängden var kvar på samma 20cm. Det var bra att den inte hade ökat iaf :) Såg ansiktet i profil och den lilla näsan och munnen, var sååå tydlig, med överläppen och underläppen så sött! 

Efteråt: Jörgen släppte av mig på Bergvik och åkte till Biltema så kom han när han var klar och vi åt mat där. Fläsknoisette, pommes och kantarellsås... mums. Sen blev det direkt till dagis och hämta trollungarna men släppte av älsklingen hemma så han kunde börja greja på lilla bilen som vi ska sälja när den är besiktad och fixad!!

NU ska jag vila lite för sammandragningen har inte gett sig som jag räknat med så är väl det enda som hjälper... jag som är på rens och plockhumör :( typiskt! Men kanske kan ge mig på det igen sen :)

Dagen såhär långt..

Dagen började med uppstigning (hmm ja den brukar ju oftast göra det) men skillnaden med imorse och övriga morgnar var att jag inte var så trött som jag brukar, trots att jag sovit superdåligt de sista nätterna. Det var ganska skönt :)

Lämnade barnen på dagis vid vanlig tid 9 och åkte sen hem en stund och satte mig vid facebook en stund innan det var dags att åka iväg och ta blodprov och urinprov inför mitt besök hos BM. Magen hade växt och jag ligger lika högt som de som väntar tvillingar gör på symfus-fundusmåttet och som om jag vore 36 veckor gången fast jag bara är 28veckor gången. BM sa att hon tyckte jag var stor och alla andra säger också det sen frågade hon vad jag själv tyckte och jag svarade att ja jag tycker också det och att jag funderar ofta på hur stor jag ska bli innan bebisen är ute. Hon tyckte synd om mig... och var nöjd att jag inte jobbade längre. Jag tycker faktiskt att sammandragningarna har varit lite mindre de senaste dagarna men vem vet om det är tillfälligt eller pga att jag slutade jobba i torsdags. Har lite mensvärk och tryck nedåt ibland och min BM sa att risken för att föda förtidigt är stor när man är stor om magen, att det kan sätta igång värkarbetet i förtid. Så det ska bli intressant att se hur det blir.

Efter BM besöket åkte jag hem en stund och inväntade nästa besök till nästa Helena, min frisör ;) 12.30 hade jag tid och jag var därifrån 13.50 perfekt för att åka och hämta barnen, dock hade jag planerat en liten fika hos Sandra men det hann jag inte med tyvärr. Linnea blev besviken som vanligt när jag kom idag hon ville ju vara kvar MYCKET LÄNGRE! Hon fick vara med ute och leka medan jag gjorde Kevin klar så hon han bli ganska nöjd tills det var dags att åka iaf hihi.

Sen blev det en tur till NVC med barnen. Kevin vägdes och mättes 9360gram och 79.25cm lång. Så han är längre än han är rund som hon sa hihi. Det hon menade var att längkurvan är högre än viktkurvan och det är som det ska vid denna ålder då det är full rulle hela tiden. Äter som en häst gör han också, idag hade han ätit 3 portioner ris och korvstroganoff på dagis!! Han äter allting sa de och var nöjda med det!! Duktig kille!! 

Nu sitter jag och bloggar och väntar på att älsklingen ska komma hem från jobbet, ska bli intressant att se vad han tycker om min nya frisyr :) Tror han kommer tycka om den, han ville inte att jag skulle ha långt hår mer efter förra gången jag klippte av mig det ;)

Tänka sig!

Tänk att man kan bli så oerhört glad av att äntligen få åka till Ullared!! På lördag drar jag och Emma iväg och shoppar järnet utan barn och karlar... som jag har tjatat på Jörgen den sista tiden han har nästan tappat öronen, eller önskat att få tappa hörseln för ett tag ;)

idag har vi också varit gifta i ett år!! Det är ju något som vi skulle fira med fläskfile ikväll men den var slut så fick bli tacogratäng och en sallad till det istället. Det var ju inte riktigt vad vi hade tänkt oss men det får väl duga hihi. Är ju gott men kanske inte så lyxigt direkt!

Har också fyndat lite på loppis i Mangskog idag. Blev 6 mammatröjor och ett par mammamysbyxor :) en dörrgrind, en babypool, bellybelt till bilen (för att skydda bebisen vid tvära inbromsningar) lite kläder och leksaker till Kevin, ett par shorts till Linnea, en väckarklocka med Ariel på också till Linnea hon har tjatat om en väckarklocka... vet inte riktigt varför men nu fick hon en iaf ;) 

Nu ska barnen snart i säng sen blir det mys framför tvn och filmen Arctic Blast som älsklingen hyrde förut. Han hyrde också två romantiska filmer till mig ;) får försöka se dem någon gång. Har ju en vecka på mig iaf hihi.

Hurra några glada nyheter...

För det första: Min älskade make har köpt en ny bil till mig en svart Volvo v40 -00. Jag tror ingen av oss egentligen vet hur det blev så men vi pratade om att sälja den lilla då vi behöver en till lite större om Jörgen måste hämta även de tre minsta på dagis. Jag sa att egentligen skulle ju du ha Chryslern för annars får du inte plats med alla barnen. Jag som aldrig (eller ytterst sällan) hämtar Lukas o Joakim eftersom han ändå jobbar i stan behöver bara få plats med mina tre barn. Hux flux så åkte han och hämtade en bil till mig. Jag har provåkt den idag och älskar den.. funderar på vad jag ska kunna göra för ärende till stan för att få åka en sväng till :) Var hos Emma en sväng förut med barnen och hälsade på. Det var trevligt!!

För det andra: Imorse ringde det ett Arvika nummer som jag inte kände igen och när jag svarade var det min psykologi lärare som ville prata om mina uppgifter. Han frågade om det gick bra att han tog det per telefon istället för mailen som vi brukar och jag blev genast orolig att jag inte hade nått upp till mitt önskade betyg VG, som vi alltid får meddela läraren vid en ny kursstart eftersom man har så lite personlig kontakt. Han var nöjd med mina insändningsuppgifter, mitt muntliga framförande och det sista provet vi hade och tyckte jag uppfyllde kraven för en bonus så jag fick MVG :) blev sååå chockad och glad!

RSS 2.0