seg som vanligt..

Jag är lika dålig som vanligt att skriva i bloggen, skärpning Linda!! :) skämt åsido för en vecka sen var vi äntligen iväg på ultraljudet och trots att vattenmängden var hög 20cm så låg den inom det normala (8-25cm) och de kunde inte hitta något fel på bebisen när de sökte det som de tittar efter i samband med vattenmängden vilket är skönt :)

Jag tycker att jag fått mindre sammandragningar den sista tiden men jag har också börjat ta det lugnare så kanske det beror på det. Gympan har jag slutat med men försköker fortfarande komma iväg på några promenader ibland även fast jag får ont efteråt. Så länge som jag känner att det är en hanterbar smärta så kommer jag att fortsätta promenera så länge jag kan... magen börjar bli stor och jag känner mig ganska otymplig i vissa lägen. Människor som jag inte känner tror att jag ska ha en bebis i mitten-slutet av april och blir förvånade när jag säger att det inte är beräknat fören 26 juni. Det måste väl betyda att jag faktiskt är stor för att inte vara längre gången som jag tycker själv, min BM och andra runtomkring mig. Ibland funderar jag på hur jäkla stor jag kommer att bli egentligen då det faktiskt är 3månader kvar (bara).

I lördags var familjen (alla utom Jocke) till Kristinehamn och var med mamma, Caroline och hennes kompis Lina till badhuset och badade. Det var trevligt! Dock var det väldigt kallt så Kevin kunde inte bada så mycket i den ena barnbassängen för han (och vi andra) frös så han skakade. Det är likadant i Arvika och det är idiotiskt egentligen. Efter badhuset åkte vi förbi Charlies pizzeria och tog med familjepizza hem... han i kassan frågade.
- Är det Linda? När jag svarade att ja det stämmer så sa han att jag hade blivit så liten att han hade svårt att känna igen mig frågade om jag bodde kvar i stan osv osv. Jag som tycker att jag är stor nu sa att ja fast nu har jag allt börjat bli stor igen varpå han svarade
-ja men det är en helt annan sak (att vara gravid och fet är inte samma sak även fast det ibland känns så)

På kvällen när jag skulle sova, lade mig tidigt för jag skulle upp och jobba, fick jag helt plötsligt ett hysteriskt gråtanfall. Orsak: Utmattning, kände mig helt färdig i kropp och sinne. Dagen efter kändes det lite bättre i alla fall och jag gjorde ännu ett arbetspass. Har varit ledig nu i några dagar och det har varit skönt. Varit tvungen att plugga dock så helt ledig har jag inte varit men iaf en mindre sak att tänka på och då Linnea är hos Andreas till på söndag har jag en mindre person att tänka på också!

Jag sitter och funderar på om jag ska bli med på Tupperware partyt ikväll eller inte. Är så skönt att få den där kvällstiden med min älskling när skrutten somnat och jag behöver komma i säng tidigt eftersom jag ska jobba imorgon och inte orkar med annars! Samtidigt som det är trevligt att träffa lite folk också! Hmm beslutsångest till max...

Orka...

Mina tankar rusar så jag tror jag blir galen snart önskar att det vore tisdag eftermiddag nu så att vi har fått svar, känns dumt att oroa sig och så visar det sig inte vara någonting alls samtidigt som jag skulle må så dåligt om jag inte hade tagit det på allvar... det är en balansgång jag inte vet om jag klarar av när det är kaos runt omkring mig. Jag vet att det blir värre när alla barnen är samlade och att det är NORMALT men jag orkar inte med det nu!! Jocke berättar att så får han minsann göra hos mamma, där får de inte så små bitar kladdkaka som jag gav dem, de får alltid dricka saft till maten, han har ett eget wii där plus DS plus egen spotify lista mm mm. Jag skiter i vad de har där här är det vi som bestämmer och jag tycker inte man behöver ha sånt när man man bara är 8 (ska fylla) men vad hon gör det är upp till henne. Lukas och Linnea har honom som sin stora idol och härmar det mesta han gör och säger *suck* Om det ändå vore något vettigt de härmade så skulle jag inget säga. Hur kul tror ni det är att fjanta sig när man har två härmapor efter sig??? Ja precis, hur kul som helst. Tom Kevin blir mer aktiv så fort de kommer Linnea och han kan leka på hans eller hennes rum länge utan att man knappt hör dem (man kan bli orolig massa ggr då det blir så tyst) när det bara är de två. Jag vet iaf varför jag alltid sagt att jag inte ska ha fem barn!! Ja exakt det antalet har jag sagt (för att vi är fem syskon) och just nu undrar jag vad i helvete jag tänkte på när jag bestämde mig för att jag ville ha ett barn till. Är väl för att Kevin varit så lugn och go som han är :)
Det har varit mycket sjukdomar också den sista tiden som tagit en hel del energi från oss alla. Jag förstår inte hur i helvete Jörgen orkar med att ta hand om oss alla utan att vilja bli inlagd på psyket... jag har inte ens ork att visa honom hur mycket jag uppskattar allt han gör och hur mycket jag älskar honom. Vet inte ens hur jag ska bära mig åt för att han ska förstå det och jag vet att jag är usel på att visa det! Tänk vad enkelt det vore om han var tankeläsare :)

Tänk om man kunde gå i ide som björnarna bara för ett litet tag!!! Kanske kunde man få lite energi av det... Även om jag ibland känner att det blir för mycket med skola, familj och jobb så är jobbet min egna sfär där jag får tid att vara för mig själv och blir uppskattad på ett helt annat sätt. Jag har underbara arbetskamrater som jag kommer sakna väldigt mycket när jag måste sluta nu den sista mars. Det känns inte som någon tröst att jag BEHÖVER vila utan det känns som något tagits ifrån mig. Därför hoppas jag innerligt på bra besked så jag kan fortsätta jobba månaden ut som jag är anställd för! Hade inte bebisen kommit så hade jag definitivt jobbat där till sommaren igen. Jag hoppas att jag kan ha sådan tur att hamna på något ställe som känns lika bra när jag är klar med utbildningen och är färdig undersköterska!

Ligger i sängen med det ovärderliga databordet och datorn och försöker komma på bra låtar som jag kan lägga till på min nystartade spotify. Några förslag?? Tänker också på min nya vän som ligger och tittar på Solsidan och bara hoppas att allting ska dra ut på tiden samtidigt som hon vill att det ska gå fort! Lyssnar på barnens tandborstning och ska nog snart ta en dusch innan det blir CSI med min älskling! Känner bebisen sparka nu också :)

Yesterday

Linnea blev sjuk i förrgår kväll. hämtade barnen på dagis efter jobbet vid 16 tiden och då kröp hon fram och sa att hon var trött vilket jag inte tyckte var så konstigt då de hade varit där sen innan 7. När vi kom hem lade hon sig i soffan och tittade på när Jörgen spelade wii och när jag skulle krama henne kände jag att hon var väldigt varm så jag hämtade termometern och jodå 39.5 så hon fick alvedon och en skål glass. Yrade lite och var inte sig själv så jag var beredd på att ställa in hennes läkarbesök som vi väntat på i två månader.

När vi vaknade så hade hon 38.1 alltså endast lite svag feber och var mer sig som själv igen, lekte och så som vanligt så bestämde mig för att åka iväg då jag vet att de inte hade någon tid fören om 1.5månad igen och hon behövde kollas upp. Lämnade Kevin på dagis till 10. Hon fick kortison som hon ska andas in pga förkylningsastma, enligt ett schema i 5 veckors tid sen ska hon ha bricanyl till mars-maj någon gång beroende på hur det går och så hoppas vi att det inte utvecklas till annat än förkylningsastma och hon "endast" får besvär under vinterhalvåret.

Efter läkarbesöket åkte vi till Konsum och köpte en wienerlängd och åkte till svärfar på fika (hade cirka 1.5h tills jag skulle på MVC) Linnea målade lite och hann se en liten stund på Kalle innan vi blev tvungna att åka till MVC.

Väl där så pratade vi en stund, hon tyckte min mage var stor och jag berättade att många på jobbet (och Jörgen och jag) hade ragerat på att den vuxit mycket på bara de sista 2-3 veckorna och att en skojade om att jag måste ha suttit inne hela helgen och ätit. Hon mätte Symfus-fundusmåttet (SF) dvs måttet mellan blygbenet och livmoderns överkant och det var 28 och borde inte vara så högt fören 6 veckor framåt i tiden, jag har haft mycket sammandragningar i cirka 5veckor men den senaste veckan har det blivit mycket mer och när hon kände på min mage gick hon och satte sig vid sitt skrivbord och ringde någonstans. Det visade sig att det var ultraljudsavdelningen i Karlstad som hon pratade med och jag fick en tid för ultraljud på tisdag 13.30 för att se om det är för mycket fostervatten. Vi vet inte mer än så fören vi varit iväg så vi längtar till tisdag. Idag fick jag vara ledig för Linnea fortfarande var sjuk igår men bytte tur så jag ska jobba imorgon istället. Såhär i efterhand hade det nog varit smartare att VABBA då jag blev rekommenderad vila. Men man vill ju inte svika dem på jobbet... Igår kväll hade jag väldigt jobbigt av sammandragningarna fast jag hade en relativt lugn kväll på jobbet med inga särskilt tunga lyft eller så. Det blir intressant att se hur det går på jobbet imorgon sen får jag helt enkelt gå hem och vila. Det är lättare sagt än gjort ibland!!


RSS 2.0