Trevlig midsommar... eller?

I onsdags och idag har jag haft feber ibland frusit som sjutton och sen svettats som en gris när värktabletterna verkat. Har sån värk i kroppen särskilt nacken och känner mig svag i musklerna ibland är det tom jobbigt att greppa ett glas vatten. Markus äter bra men jag har inte tillräckligt med mjölk, idag har jag dock upptäckt att det börjar bli mer även i det högra bröstet (så var det med Kevin med och det slutade med att han inte tog det längre när vi fick börja med ersättningen) Markus däremot har ännu inte ratat brösten men han börjar kräva mer mat och i takt med att min mjölk ökar så ökar även hans behov så vi får ge honom mer tillägg (ibland bröstmjölk beroende på om det finns tillräckligt efter pumpning) också. Jag tycker det är skitjobbigt att det ska krångla så för mig varje gång. Det började ju sååå bra de tre första dagarna. Måste försöka komma iväg till BVC och väga honom till veckan, så jäkla trist att det är sommarstängt här i Edane så man måste till stan. Är så dum tid med precis när barnen ska hämtas men Jörgen får väl åka och hämta dem även då så vi kan fixa det. Nackdelen är att det inte är fören på onsdag!!! I ondsags hade jag feber så då kom vi aldrig iväg. Jag hoppas att han åtminstone gått upp bra i vikt nu när han äter så mycket. Känns nästan som jag blir straffad med febern (tredje dagen sen han föddes som jag har det) för att jag inte kan ge honom tillräckligt med mat! Det är verkligen sååå frustrerande. Förstår inte varför det är så orättvist och att en del aldrig har eller har haft problem med det, det har bara fungerat direkt. Blir så ledsen när jag stöter på dessa amningstrådarna där det diskuteras amning och hur BRA det är att amma, att barnen slipper allergier osv osv men vad gör man när det inte funkar? Vill bara lägga mig ner och gråta ibland, eller oftast!! Har inte ork till att mysa med min man längre och det vet jag känns för honom även om han borde veta hur det är med en nyfödd i huset. I förmiddags fick jag sova sen kom han med Markus när han hade gett honom massa ersättning men han ändå inte var nöjd. Han åt några klunkar sen somnade han med huvudet på mitt bröst. Jag flyttade mig undan en bit efter en stund men han flyttade efter och lade upp huvudet där igen. 4e gången stannade jag kvar, är ganska ömt i brösten så det är inte sådär jätteskönt med tryck men det var värt det för det var verkligen supermysigt! Han är så söt våran minsting. Lugn och nöjd, skriker inte i onödan. Påminner väldigt mycket om Kevin när han var bebis och så go som han varit hela tiden så får man hopp om framtiden :)

Denna vecka har Joakim lekt med Robin (tremänningen) tre gånger och det har varit bra för dem båda att få lite stimulans. Det är verkligen livat när de är lediga. Igår kom Linnea hem, hämtade henne i Karlstad som vanligt hon ville leka på Småland så det fick hon. Andreas blev med in på Ikea och jag köpte lite saker till Markus säng, någon gång ska han ju sluta sova mellan oss (men inte än). Kan vara skönt för honom med ett eget täcke också ifall jag snor hela i sömnen...

Ikväll ska vi grilla och spela Kubb är det tänkt får stoppa i mig lite alvedon så jag orkar med det. Jordgubbar och grädde ska det ju såklart vara idag med så det blir det ju givetvis ;)

Trevlig midsommar!!!

uppdatering

Igår kom vi hem igen efter ytterligare en vistelse på sjukhuset. I helgen som var märkte jag att Markus började bli slöare och åt sämre så i måndags ville jag kolla vikten och då upptäckte de att han var gul, vi hade sett att han var gulare på ögonvitorna på söndag kväll men tänkte inte så mkt på det. Hon försökte få tag på dem på barnmottagningen men lyckades inte o tis-ons var hon ledig så jag fick numret o ringde själv på tisdag morgon så de lämnade remiss till labb för ett blodprov. Tisdag eftermiddag ringde de och hade fått provsvaren. Bilirubinet var högt så vi fick åka in till Karlstad sjukhus för solning. Jag fick ett singelrum som tur var :) De bestämde att Markus skulle få tillägg efter amningen då han gått ner i vikt och vägde nu 3120g och sen skulle han ha mat var 3e timme på torsdagen började han äta tätare än så tom så han behövde det verkligen.

Torsdag förmiddag fick vi permission då jag hade skriftligt och mintligt prov i skolan och de ville se om värdet steg när han inte hade solat på ett tag. De tog ett prov innan vi åkte vid 6.30 och ett när vi kom tillbaka vid 16 tiden. Nu hade de flyttat mig till ett dubbelrum men som tur var hamnade jag med en supertrevlig tjej som hade fått en liten Ella den morgonen. Men det är ändå jobbigt att ha en främmande människa så nära inpå sig på ett ställe där man inte känner sig hemma alls. Han behövde inte sola mer då värdet var 280 nu (över 350 innebär solning) men de ville kolla honom på fredag morgon också och då fick vi åka hem efter det. Äntligen!! Torsdag blev Kevin sjuk hemma med över 39 graders feber och Linnea saknade sin pappa som inte hade henne förra gången det var hans tur för han var på bröllop hos nya tjejens bror och därför inte hade sett henne på 1månad cirka. Min man fick fullt upp hemma, tur inte hans två andra söner var hemma med!! Markus slutade ta bröstet på onsdag morgon men torsdag kväll tog han det igen men då jag inte har tillräckligt med mjölk så måste han ha tillägg efter amningen och jag försöker få igång produktionen med pumpning. Det som började så bra :( men hoppet är det sista som överger en säger man ju så kämpar på!! Min syster tog studenten igår med men det missade jag ju tyvärr :( hade varit kul att träffa släkten och få se henne när hon gick ut men vad gör man... det var bara att gilla läget. Markus äter bättre och bättre men jag har ju fortfarande dåligt med mjölk så han kan inte äta sig ordentligt mätt jag hoppas att det kommer igång men annars får jag försöka att fokusera på fördelarna med det, även fast det inte känns som det finns några just nu!!! Kevin har accepterat mig igen och det är superskönt :) han var väldigt besviken och var väldigt pappig.

Markus vägde 3185g vid utskrivningen igår så det var skönt att se att han hade gått upp i vikt igen :) Idag är han mycket piggare och mer vaken igen!! Så skönt att se.

Idag har inte varit någon höjdardag

Igår eftermiddag fick jag feberfrossa pga mjölkstockning men sen gav det med sig men imorse vaknade jag med värk i hela kroppen och feber. Vid 10 tiden hade jag 38.8 i temp och eftersom bägge mina söner hade somnat och Linnea var på dagis (besök på nya dagiset hon ska börja på till hösten) så passade jag på att stoppa i mig värktabletter och lägga mig på sängen. Först frös jag så jag skakade tänder men när tabletterna började värka så svettades jag som en gris istället. 11.10 tittade jag på klockan sista gången sen lyckades jag somna. Vid 12 väckte Jörgen mig då hade han och Linnea kommit hem för en stund sen. Natten till igår och natten till idag åt inte Markus på hela natten fast det verkade som han var hungrig men efter mycket om och men fick han nappen istället och somnade om tätt intill mig eller med bröstet vid munnen. Antagligen pga detta som jag fått mjölkstockning. Amningen som hade funkat så bra de första dagarna nu verkade det gå åt pipsvängen :( Jag ringde till BVC och åkte dit på den öppna mottagningen vid 13 tiden då upptäckte hon att han var gul och både Jörgen och jag hade reagerat på att ögonvitorna var mer gula igår men utan att prata om det. De sa ingenting om att han var gul när vi åkte hem och ja det märks en stor skillnad. Hon försökte ringa barnmottagningen som inte svarade, fast de hade telefontid enligt telefonsvararen, hon mailade även sen skrev hon en journalanteckning så jag själv kan ringa imorgon då hon är ledig 2 dagar. De kanske måste kolla upp hur hög bilirubinhalten är ifall han måste sola. Jag ska klä av honom i bara blöjan vid måltiderna och inte låta det gå mer än tre timmar emellan måltiderna för att försöka tömma brösten ordentligt så att mjölkstockningen släpper för den gör det svårare för honom att tömma bröstet och därmed mer ansträngande så han somnar innan han är klar. Han hade bara gått upp 10g sen i fredags :( det är ju inte mkt att hurra för direkt! Jag blir deppig då det verkade gå så bra med amingen och sen blir det såhär. Jag hoppas verkligen vi får bukt på problemet så att jag inte tvingas sluta amma denna gången med!! Känner mig deppig pga detta :( Jag hoppas dock att det kan bli ändring då han åt väldigt bra förut ikväll men vill inte ta ut segern i förskott samtidigt som jag försöker att inte tänka för negativt heller. Tröttheten gör att jag har lättare för att vara negativ än positiv dock... Nu får det bli Bones med älsklingen medan barnen sover, amning (förhoppningsvis en lyckad sådan) och sen stup i sängen. Natti natt!!!


7/6-10/6

Jag och grannen (Sandra) var till stan hela förmiddagen först var vi på labb sen stan en sväng. Efteråt åkte vi till Granngården och köpte blommor som jag skulle plantera ut i krukor och blomlådorna hemma sen åt vi dagens på Edanes matcafé (pizzeria) det var köttgryta och potatis *mums* innan vi åkte hem. Sandra körde in på våran gård då vi köpte blomjord och när jag klev ur hennes bil blev det blött i trosor, trosskydd och byxor så jag trodde att det var fostervattnet som gick men efter det hände det inte särskilt mycket. Kl var cirka 13.50 och jag skulle till dagis för att hämta barnen så efter en tur dit ringde jag till förlossningen och pratade med dem som tyckte jag skulle komma in för en kontroll (det vill de alltid när man misstänker vattenagång men då jag inte hade känt lika mycket fosterrörelser de två sista dagarna tyckte de jag skulle komma direkt) Åkte in lite senare, efter att barnvakt var fixat osv, för en koll. CTG var bra men visade regelbundna värkar (dock svaga och satt i ryggen) Vi fick vänta på läkaren som skulle göra undersökningen men som blev fast både här och där pga olika akutsituationer så det drog ut på tiden. vid 20 tiden fick vi äntligen träffa läkaren för själva kontrollen! Ingen vattenavgång endast mjölkliknande flytning (som var normalt för den veckan) :( humöret sjönk vi hade alltså åkt in i onödan kändes det som. Hon bestämde sig för att känna på livmoderhalsen eftersom det nu var riskfritt och till allas förvåning var jag öppen 5cm :O Blev då inlagd på förlossningen istället för att få åka hem som vi hade förväntat oss efter beskedet. Vi åkte iväg till Max och åt mat innan vi åkte tillbaka. Ingenting hände så vid midnatt checkade jag in på patienthotellet, Jörgen åkte hem för jag hade fått med mig den enda bilnyckeln som finns till min bil och den skulle in på verkstaden för kam och fläktremsbyte samt vattenpump. Då det var sista tiden de hade innan semestern och det var lääänge sen den var bytt ville vi inte vänta. Jag fick panodil mot förvärkarna och en insomningstablett. Hade det inte hänt något innan morgonen då de skulle kontrollera om jag öppnat mig något mer så skulle vi få åka hem. Jag var så inställd på det då det och irriterad som sjutton när jag gick och lade mig. Vid 1.30 cirka vaknade jag snurrig i skallen och hade mer ont, kissade och lade mig igen. Natten fortsatte så och vid 6 tiden ville jag ha mer smärtstillande så jag knallade bort till förlossningen igen. De kontrollerade och nu var jag öppen 7cm. Ringde min man och förberedde honom på att göra sig klar och komma in sen. Vid 7 tiden bad jag om lustgas för då började värkarna bli outhärdliga. Började få panik av smärtan då jag trodde det var nära och han ännu inte hade kommit. 7.10-7.15 ringde jag och då var han i Kil så jag frågade personalen hur lång tid det tar ifrån Kil de svarade 20min 7.25 dyker han upp och jag hör någon säga oj det gick fort du. Hur fort körde du frågade jag men sa sen nej jag vill inte veta. Det är nog lika bra det sa någon :)

Vid 8 tiden var jag öppen 8cm, det hände inte ett skit tyckte jag. De beslöt sig efter ett tag att ta hål på hinnorna och jag hallucinerade till och från samtidigt som jag uppfattade vissa saker som hände. Vid ett tillfälle hade jag en sån kraftig hallucination där jag var tvungen att fånga rätt rytm och pricka in exakt rätt för annars skulle det inte bli någon bebis. Jag kämpade som fan och hör någon säga hon krampar. Jag hade alltså fått ett krampanfall och helt plötsligt rusar det in folk i rummet har Jörgen berätttat efteråt. De tror att jag hade sugit i mig för mycket lustgas. När vattnet gick sitter jag på en sandstrand i något tropiskt land och känner vågorna skvalpa upp mot benen med varmt härligt vatten. Det här är nog det enda jag minns av förlossningen förutom att jag tyckte det var hemskt jobbigt!!! Mycket värre än någon av mina två tidigare förlossningar. När jag frågar efter könet och får veta att det är en pojke svarar jag lite småsurt. - En pojke! Blev lite besviken för att vara ärlig men så fick jag honom på bröstet och han är ju helt underbar, ingen tjej kunde ha varit bättre! Han påminner väldigt mycket om Kevin direkt till sättet mycket nyfiken, lugn och trygg. Han sökte bröstet direkt och får till ett bra tag. Mina förhoppningar om att amningen kanske kan funka 3e gången gillt tänds ;) 

09.06 den 8/6 föds våran älskade son Markus 3385g och 49cm lång :)
Han är hur go som helst och gör inte väsen av sig i onödan precis som Kevin så det ger ju hopp för framtiden hihi! 

Under förlossningen stasade det sig någon gång innan huvudet hade hunnit ut ordentligt vilket resulterade i ett totalt blått ansikte, vi kallade honom våran lilla smurf. Ska lägga upp bilder lite senare så ni får se vad jag menar. Han är fortfarande blå men det blir bättre o bättre för varje dag. Pga mitt krampanfall och hans blåhet så blir vi inlagda på avdelning 11 i ett familjerum. Igår eftermiddag åkte Jörgen hem till barnen (Kevin och Linnea) som haft både farfar, farmor och mormor som barnvakter under den här tiden. Joakim och Lukas åkte till sin mamma så de har med haft det bra medan vi varit borta. Skönt att man har så många människor runt omkring sig som ställer upp och tar semester mm. Tusen tack allihop!!! Det var meningen att vi alla tre skull eåka hem igår men jag fick suddig blick, stickningar i händer och armar, yrsel och kände mig svimfärdig så vi beslö oss för att det var lika bra att jag blev kvar för observation. Markus var godkänd för att åka hem med full pott, 10/10.
På vägen hem kom mamma på besök så vi var ute en sväng i korridoren, endast pappa och syskon får vara på avdelningen och hälsa på. Det var trevligt med besök och så fick hon se sitt tredje barnbarn :) Han fick så fina kläder, två bodies och två byxor. Hon tyckte det var dåligt utbud på barnkläder och ja pojkkläder finns det ju tyvärr så mycket mindre roligt än flickkläder men de hon hade hittat var superfina.

Idag har de tagit PKU testet på Markus och kollat honom igen, 10/10 fortfarande (tur är väl det hihi) samt tagit en utskrivningsvikt 3180g. Han äter bra och sover som en liten gris. Syskonen var väldigt intresserade och tyckte han var liten och söt. Kevin sa bebis och klappade på pannan som Joakim gjorde. Joakim och Lukas hade ett paket till Markus en söt snuttefilt (ett lamm) och shorts och t-shirt som han säkert kommer kunna ha nu senare under sommaren. Väldigt fint (TACK ANNA). Lillebror sussar gott!! Man är allt bra beroende av internet märkte jag under de här dagarna då jag inte kunnat surfa någonting ;)  

Senaste nytt

Igår var vi hos mamma och firade hennes födelsedag, passade bra då både hon och Jörgen var lediga plus att Andreas inte hämtade Linnea för att han var iväg på kryssningsbröllop med Elin. Hela syskonskaran var samlade plus mormor också det var trevligt!!

Kevin och Linnea badade i poolen på gården emellan fikat och maten. Värmde sig i handdukar i knät på mormor emellanåt och sen i igen... Fick grillad kyckling, fläskfilé, korv och flintastek med klyftpotatis av färskpotatis samt morötter och lök. Supergott med sallad barbequesås och beasås... mmm smaskigt vattnas i munnen på mig när jag tänker på det! Ikväll har vi också tänkt att grilla men det blir nog lax och fläskfilé samt korv till barnen. Får se vad det blir till Jörgen pratade om potatissallad så kanske får bli det! Det enda som var jobbigt med gårdagen var att jag fick äta massa (så många som man får ta) panodil pga kraftig smärta i rygg och mensvärk. Är så förbannat less på den här graviditeten nu faktiskt och vill bara att bebisen ska komma... NU helst ;) men men man överlever blir ju också påmind om den kommande smärtan de gånger man får riktigt ont sådär som igår. Idag har jag molande mensvärk och ryggvärk till och från men inte så kraftig smärta som igår. Idag är det endast lördag med det känns hur lyxigt som helst då jag får ha min älskling hemma så många dagar. Imorgon kommer pojkarna hem igen också då blir familjen samlad igen :)

Vi har bestämt att vi ska åka till Skara sommarland v29, mamma och Caroline ska följa med. Tänkte hyra stuga och sova över en natt. Det tror jag blir roligt. Vi pratade också på att ta en tur till Göteborg med Emma och Jan men det beror på när de ska dit (eller ja vidare till Kalmar) för då får det bli när vi bara har Kevin och bebisen hemma så vi kan åka lite karuseller själva och njuta ordentligt...

RSS 2.0