Det har hänt en hel del sen sist jag skrev :-)

Det viktigaste av allt är att våran älskade Kevin äntligen har kommit :-) 3 dec 11.56 föddes han med buller och bång. 3040g och 51cm lång.

Förlossningsberättelse:
http://www.familjeliv.se/Bloggar-3-50/b120228.html


Trött men stolt mamma













Första natten sov vi, Kevin och jag, i ett rum på förlossningen(pappa sov på patienthotellet) med en annan tjej och hennes flicka. Andra och tredje natten sov vi med pappa på patienthotellet för på söndag morgon skulle vi på läkarbesök för hörseltest, PKU prov och undersökning. Vid undersökningen hörde läkaren ett blåsljud så vi fick gå iväg till 10an och göra ekg och test på blodtrycket. Det såg bra ut så nu var det bara att vänta på det sista testet för dagen, röntgen. När vi var klara på 10an och gick tillbaka till eftervårdsavdelningen. som man tillhör den första veckan efter födseln, mötte vi sköterskan som sa att det fanns tid för oss direkt uppe vid röntgen så vi gick dit. Vi fick vänta på patienthotellet tills röntgensvaret var klart o sen skulle vi till avd för att träffa läkaren innan vi fick åka hem. Det tog ett tag innan provsvaren kom så Jörgen åkte och hämtade mat från Mcdonalds och precis när vi satt oss ner för att äta ringde de o ville ha dit oss så vi slängde i oss maten och gick iväg. Det såg med bra ut men vi skulle få en tid för ultraljud på barnmottagningen någon dag under veckan efter. Nu kunde vi äntligen åka hem :-)

På kvällen kom farmor och kikade på underverket.  Måndag kom mormor, mostrarna och gammelmormor och hälsade på och samtidigt passade de på att ta med sig Linnea hem :-) De ringde från eftervårdsavdelningen och vi fick tid för ultraljud ons 9/12 13.30 så vi passade på att åka in tidigare för jag behövde en amningsbh o sen tänkte vi handla på willys efteråt men det hann vi inte för vi var tvungna att hämta barnen 16 på dagis. 13.50 kom sköterskan och det var ganska bra för Kevin hade slutat äta 5min innan ungefär. Ultraljudet tog en bra stund och de hittade ett, som de uttryckte det, skönhetsfel ett hål på 2mm mellan hjärtkamrarna. Något som de tror kommer att växa igen och inte är så ovanligt men vi ska tillbaka i slutet av feb eller mars för ett nytt ultraljud. Då hoppas vi att det är borta till dess.

Som jag skrivit förut så skulle vi till Oslo för att hälsa på pappa och Jeanette och det blev väldigt lyckat, min bror och hans flickvän kom dit och vi åt tacos sen drack de andra vin och öl och vi spelade guitar hero. Det var Jörgen och min första gång och det var riktigt kul. Mycket roligare än jag trodde det skulle vara :-)  

Torsdag 10/12:

8.00. Grötfrukost på Lukas dagis. Efteråt skjutsade vi Linnea till sitt dagis. Kevin var pepparkaksgubbe :-) så söt.
18.00 Luciafirande på Joakims fritids med julshow, tyvärr syntes det inte så bra för det var mycket folk. Vi var bland de sista som kom in i gympasalen innan det började. Efteråt åt vi fikat som vi hade med oss i deras klassrum. Träffade Anna för första gången så nu har vi iaf sagt hej till varann det känns bra. Blev ju så dumt då jag skickade till henne och Jörgens kusin på familjeliv utan att veta vilke de var. Hade jag kollat bilderna och läst ordentligt hade jag förstått att det var hon för det fanns tom bild på Jörgen där :-( Hon tror säkert att jag gjorde det med flit. Det gjorde jag inte iaf.

Fredag 11/12:

Bakade julgodis och kakor. Mums.

Lördag 12/12:

Griljerade julskinkan :-) det är riktigt gott med julskinka på limpmacka och lite senap på ;-) längtar efter det varje jul.

Söndag 13/12:

Farfar och hans nya, IngaLill, var på besök. Hon var väldigt trevlig. Jörgen och jag kände oss lite krassliga hela dagen och Kevin gjorde inte mkt annat än åt hela dagen.

Måndag 14/12:

7.15 Luciafirande på Linneas dagis. Vi kom faktiskt i tid, det var inte dåligt alls för vi kom upp ganska sent och hade ju 4 barn plus oss själva att göra i ordning :-) Jörgen skjutsade Joakim och Lukas vid 8.15 och jag ammade sen kom han och hämtade mig och vi åkte hem. Kevin har sovit väldigt mycket idag, han tar nog igen för igår var han vaken i princip hela dagen, vilket inte är så vanligt när de är såhär små. Idag var han tomte :-) så sööt, alla var nyfikna på honom  och tyckte han var så liten och söt. Den minsta tomte de sett sa många hihi. Ja den minsta jag med sett var han.
Jörgen var till tippen och blev av med en del skräp iaf, det finns allt kvar men han tar lite i taget. Jag bytte blöja på Kevin o Jörgen kom in då jag stod i underkläderna. Han såg så fundersam ut så jag sa att tomten hade kissat på mig. Det tog någon sekund innan han förstod att jag menade Kevin *s*
Vi tänkte åka till BVC för att väga K när vi hade hämtat L men det var stängt pga sjukdom men skulle vara öppet imorgon så det är väl någon sköterska från någon annanstans som kommer dit antar jag. Vi ska dit imorgon iaf, kan vara bra att veta om han går upp i vikt som han ska. Han hade gått upp lite då vi var på ultraljudet iaf :-)

RSS 2.0