Besök hos min barnmorska idag igen

Igår var en jobbig dag, jag hade massa värkar en del gjorde ont en del var mest obehagliga. Mensvärk och tryck i ljumskar och nedåt. Vilade mest hela dagen (så fort tillfälle gavs då barnen var hemma) så fördelen är att jag hann med en hel del skolarbete :)

BM besök idag 34+1
SF mått: 36cm (det börjar dra sig ner mot översta strecket nu iaf, skönt)
Blodtryck: 104/56
Fosterljud: 140
Fosterläge: Har sjunkit ner med huvudet och är nu ruckbart istället för rörligt. Dvs har bebisen gjort sig startklar i väntan på förlossning så det ska bli intressant att se om jag går tiden ut.

Min barnmorska tyckte att bebisen åtminstone kunde stanna inne till efter nästa besök som blev nästa torsdag (26/5) för efter det så var chansen mindre att vi skulle behöva vara kvar en längre tid på sjukhuset och hon sa att vi kommit över den berömda veckan då lungorna blir färdigutvecklade så det är skönt. Det är ju inte helt lätt med barn hemma. Inga mer promenader för min del och ingen målning och sånt. Tur jag ska till mamma på torsdag då får jag lite avlastning även på fredagen då Jörgen jobbar. Linnea kom ju v34+0 och vi fick stanna i 16 dagar då hon hade gulsot samt att hon aldrig lärde sig amma vilket jag skulle sörja om det inte gick denna gången heller. Var ju lite strul även med Kevins amning då han inte fick i sig tillräckligt. Tredje gången gillt hoppas jag!!

Snart är det dags att hämta hem barnen. Ont har jag med :(


Tillägg...

Ibland blir jag så ofantligt trött på skolan.. tider och dagar vi ska vara där kan komma när som helst. Jag är en person som tycker om att planera långt i förväg. Vi hade planerat att gå Magna cura utbildning på torsdag 10-12 sen sluta men nu ska vi ha information om de valbara ämnena som vi ska ha till hösten. Typiskt nog hade jag redan hunnit ändra tid på dagis då jag tänkte hämta barnen direkt efter och åka till mamma där barnen ska få klippa sig. Kostar 120kr jämfört med 320-340 som det gör här och Linnea ska till sin pappa medan Kevin och jag ska sova över till fredagen. Nu fick jag ändra tiden igen och det är INTE populärt att man ändrar tiden då de försöker planera mat och personal efter hur många barn som är där och hur länge osv. Jag har valt att ha barnen 15h/v för att de inte ska behöva gå längre än nödvändigt men ibland är det så mycket annat de dagarna att det är svårt att hinna med att plugga. Har ju egentligen rätt att ha dem där heltid så till hösten ska jag försöka med 15h först och känner jag att det inte räcker så tänker jag ha dem där längre. Då har jag ju även en liten bebis att ta hand om på dagarna och kanske (troligtvis inte) inte kan ägna de där 5h till att plugga.

Sen fick jag ett mail från min lärare i Omvårdnad och nu också i Människan socialt och kulturellt och jag hade fått VG i Omvårdnaden med det innebär att jag har VG i alla ämnen vi haft förutom psykologin som jag har MVG i :) Det var en trevlig överraskning!!

TUL

Idag har vi varit på tillväxt ultraljudet. Allting såg bra ut bebisen väger, idag, 2117gram (v33+3) och vattenmängden var 21cm så ungefär som de två tidigare gångerna då det var 20cm. Det ligger fortfarande inom det normala men åt det högre hållet som hon sa. Bebisen ligger på tillväxt -5% och beräknas väga 3-3.5kg om jag får gå tiden ut. Hon trodde mer som Kevin (han vägde 3040g) så nu känner jag mig nöjd och inte lika orolig för att få en för stor bebis!! Och det är heller ingen för liten bebis! Vi såg hjärtat och de fyra kamrarna, njurarna såg bra ut, magsäcken och urinblåsan likaså. Hon bråkade lite med bebisen för att vi skulle få se ansiktet och till slut lyckades vi få se det och då hade bebisen en riktigt sur min haha så h*n var nog inte så nöjd med den behandlingen. Dessa uppgifter gäller ju om jag fortsätter följa kurvan som jag har nu som hon sa men blir det någon avvikelse så får man ta det då men jag känner mig ganska säker på att det inte kommer göra det och känner mig mycket lugnare :)  

Efter ultraljudsbesöket åkte vi hem till Edane och åt lunch på pizzerian, köttgryta och ris. Smaskigt värre :) sen åkte Jörgen tillbaka till jobbet och jag satte mig här. Ska snart gå ut och skrapa bort mer färg på räcket på framsidan så kan jag måla det sen när Jörgen kommit hem.

besök på MVC

BM besök igår 32+3.
SF mått: 35cm (som är normalt i v38)
Blodtryck: 105/60
Fosterljud: 135 (lägst hittills)
Läge: Huvud, rörlig (hon kan inte känna vart mage och fötter är pga vattnet. Skickade iväg remissen till TUL (tillväxt ultraljud) igår och idag fanns det en tid från ultraljudavdelningen i postlådan :O döm om min förvåning då den redan hade kommit och att tiden är redan nästa vecka den 12e. Jag som var rädd att de inte skulle göra den fören i v38 som är det vanligaste om de vill upptäcka stort barn, men anledningen att jag ska iväg är för att inte missa om barnet skulle vara litet eftersom min barnmorska (BM) endast kan känna längst ner och det var hjässan på huvudet så det kanske är därför hon skrev i remissen att de själva fick avgöra när det var lämpligt och sa att bli inte besviken om det inte blir redan nästa vecka. Hon pratade om v35 så innan dess trodde jag inte att det skulle bli av. Pga vattenmängden kan hon inte känna vart bebisen har mage och fötter och därmed inte göra en viktuppskattning överhuvudtaget så det ska bli skönt att komma iväg och få veta. Jag oroar mig mest för att det ska vara en superstor bebis!!

idag: Kevin och jag var på Öppna förskolan och han hade lika roligt som vanligt och ville inte gå hem. Vi hann tom dit innan sångstunden var slut idag och det var roligt för det är bästa biten :) Kevin dansade och klappade i händerna så ledaren höll på att glömma bort texten sa hon efteråt för hon tyckte Kevin såg så söt ut! Han är oerhört söt också den lilla skrutten ;) sen fikade vi (det kostar 10kr för vuxna och 5 för barn) och idag åt han faktiskt smörgåsen det har han inte gjort tidigare för han har inte haft tid att sitta still och äta utan velat leka men då har vi kommit strax innan fikat tidigare så det är inte så konstigt... Såg en söt liten tjej som snart blir 4 månader hon såg sååå liten ut så jag var tvungen att fråga hur mycket hon vägde. 3600g. Det är inte klokt vad fort man glömmer hur små de är! Både Kevin och Linnea var ju ännu mindre när de föddes men det kändes som att de hade varit större än denna lilla sötnosen för ja de är ju stora nu. Kevin är liten men ändå ganska stor då han är väldigt förståndig och lite "gubbig" ibland. Men han kommer nog bli ännu större när bebisen kommer kan jag tänka mig.

Den 4e maj fick en "vän" sin son efter många veckors vistelse på sjukhus efter att vattnet hade gått. En stark liten (drygt 1.5kg) kille visade det sig :) Grattis gumman!! Ni har varit så duktiga båda två under denna jobbiga/oroliga tid...

RSS 2.0