Vad fort...

... man glömmer. Det är helt sanslöst så jag har börjat skriva ner i min almanacka vad som händer varje dag om och när jag nu kommer ihåg det ;) ska försöka bli lite bättre på att skriva här med för er få som läser min blogg! Har träffat min dotters pappas nya tjej, R när jag lämnat Linnea till henne eftersom A har fått jobb så har hon hämtat och lämnat så hon ska få lite mer tid hos dem. Fredag fm-måndag fm och vi har träffats på Ikea och tagit en fika och pratat medan Linnea lekt eller suttit med oss. Väldigt trevlig tjej och jag hoppas verkligen han håller fast vid henne och skärper sig så hon vill stanna med honom ;) tror hon är bra för både honom och Linnea. Är bara R hit o R dit pappa är bortglömd för ett tag nu så har det varit varje gång men denna gång hoppas jag att det håller och Linnea kan få stabilitet i sitt liv även när hon besöker honom. Eftersom de har flyttat ihop och Linnea fått eget rum och hennes saker ska dit, en del är redan där nu. R köpte rosa backar till henne när hon hämtade upp henne sist så hon kan ha sina leksaker i, Linnea var så nöjd :)  

Jag har varit i skolan och haft lyftteknik inför praktiken (det är nyttigt men man glömmer fort när man inte håller på med det tyvärr) och så hade vi metodövningar satte kateter och tog venprov samt blodsocker prov och blodtryck på varann samt insulin på en skumgummi rulle ;) superkul var det, synd att det inte är mer metodövningar. Kateterisering är det inte säkert att vi någonsin kommer få göra eftersom det vanligtvis är sjuksköterskan som gör det men det var intressant och så fick man testa på att använda helt sterila redskap, hur man sätter på sig handskarna osv.

Om jag inte redan skrivit det har jag börjat dansa Zumba här i Edane, skitkul. Onsdagar och söndagar (fast i söndags var det inställt). Imorgon är det dags igen.

Igår efter jag hade mött upp Linnea och R på skopunkten och köpt finskor till Linnea, det fanns bara ett par så fick bli dem även om jag inte riktigt hade tänkt mig lägga ut 200kr på ett par skor som hon kanske bara kommer använda tre gånger innan hon växer ur dem, så åkte vi till Ikea och tog en fika. Vi hade i fredags lovat Linnea att hon skulle få leka i lekrummet en timme men de öppnade inte fören tolv tyvärr. Dumt av mig att inte kolla upp det men trodde att de öppnade samtidigt som varuhuset. Det tror jag R också trodde. Efter en pratstund och en köttbullebaguette och en bit valnötskaka i magen gick vi ut och det var dags att åka hem igen. Hämtade Kevin kl 14 som vanligt men även en kompis till Linnea följde med oss hem och de lekte prinsessor och klädde sig i Linneas klänningar och finskor (letade fram hennes gamla som var i trångaste laget på Zoe). 17.30 lämnade vi av henne hemma då deras bil är på service och fick en guidad tur runt i huset och en pratstund med hennes mamma. De hade haft det så kul och jag har fått frågan när hon ska leka med Zoe nästa gång säkert femtio ggr sen igår. På fredag ska hon sova över till lördag förmiddag och det ser hon fram emot jättemycket redan :)

Idag har jag varit och satt in spiralen som jag hämtade ut igår i Karlstad. Den ville inte hamna på plats så efter en stund prövande blev hon tvungen att ta ut den och jag skulle få återkomma när de fått dit en ny men sen kom hon på att de hade en liggande i reserv för just sådana tillfällen eller liknande så hon bad en annan barnmorska komma och sätta in den nya (min alldeles egna, nja inte alldeles egna men henne jag haft med K och M) och det gick till slut hon sa något om att jag hade bakåtliggande livmoder och det var lite kruxigare man fick göra det lite bakvänt sa hon till den första barnmorskan, som var student när jag väntade Kevin. Marlus villa ha mat innan vi åkte hem och jag tog mcdriven innan vi begav oss av hemåt och på vägen hem fick jag stanna bilen på en busshållsplats för jag hade så ont så jag blev yr och det kändes som jag skulle svimma. När det var dags att hämta barnen på dagis hade de två alvdonen och iprenen jag hade fått börjat verka så jag bestämde mig för en promenad och tog dubbelvagnen. Det var så härligt väder så ville passa på! Vid 4 tiden började jag få skitont igen så Jörgen fick köpa med sig ibumetin hem så nu känns det lite bättre även om det faktiskt fortfarande gör ont. kan inte alls komma ihåg att det gjorde såhär ont första gången jag fick spiral :( Men det ska väl snart ge med sig :) Fick mina papper men de har jag glömt ta in ifrån vagnen det måste jag ju göra så jag kan läsa vad de skrivit om förlossningen... spännande! Ikväll blir det bara lugnt här hemma när barnen somnat och det ser jag verkligen fram emot hihi.

http://www.skopunkten.com/Barnskor/Modeller/skor/24-30-(1)?art=265948 de här skorna blev det men remmen runt vristen tog jag bort då jag inte tycker den passar så små eller gjorde någon nytta eftersom den var för stor. Blev finare utan tyckte både jag och R.

Ullared

I lördags var jag i Ullared med Emma, mamma och Anette. Emma kom och hämtade upp mig 3.00 och klockan 4 mötte vi mamma och Anette i Karlstad. 8.10 var vi framme i Ullared och shoppingen kunde börja :) Det blev en hel del. Lite av det kommer bli födelsedagspresenter till Linnea och Kevin och julklappar. Till Joakim: 2 jeans, ett par mysbxor, 3- pack kalsonger, 7 par strumpor, en mössa och 2 par tröjor. Lukas: Ett sälsskapsspel, en mössa och 7 par strumpor, han har precis fått en skinnjacka och massa kläder så fanns inte behov av mer till honom just nu. Till Linnea: tre par leggings (ett par jeansleggings), 7 par strumpor, tomteklänning med luva, hårsnoddar, inbjudningskort och tallrikar och servetter med mimmi till kalas samt en tröja. Kevin: Strumpor 12 par, 2 par jeans, 3 nappar, 1 stickad tröja, mockasiner, tomtedress, ett bilgarage. Markus: En höstoverall, vantar, nya nappar, en leksak till bilresan o 3 dregellappar. Älsklingen fick en tröja och ett par kalsonger och jag köpte mig en huvtröja, ett par jeans, en blus, en lite varmare tunika, sjätte filmen av Harry potter och ett par pyjamasbyxor, trädgårshandskar, väska till mobilen. En bok man sätter fast på vagnen som Kevin och Markus (sen) kan använda. Gardiner till köket. Massa hygienartiklar (våtservetter mm) säsong 4 av Gossip girl och en mp3 spelare till mig. Det här är det jag kommer på har säkert glömt något. Köpte present till min vän/granne som ska ha barn 10 oktober (en flicka)... 

Markus höstoverall 


















Så jäkla less

Varför ska alltid jag vara boven i dramat? Även när jag är oskyldig. Kan höra hur de satt och pratade skit där borta. Måste ösa ur mig annars blir jag knäpp!
Linnea var med sin pappa, hans nya och hennes barn till hans föräldrars sommarboende en bit bort och när jag pratade med honom sa han
- Jag lämnar Linnea när vi åker hem från stugan.
- Här hemma hos oss eller?
- Ja! Om du vill?
- Gärna det. Så var det bestämt. Kvällen före hämtning (lördag) får jag ett sms där det står. "Du får hämta Linnea i Karlstad för vi har ärende dit". Jag svarade att jag inte tyckte han skulle säga att han skulle lämna henne här och sen skriva att jag fick hämta henne i Karlstad ändå kvällen före. Svaret var du har inget val du får göra det ändå. Jag blev vansinnig och skrev glöm det. Han skrev något om att han ställde upp och tog med saker till o från mamma (som han åker förbi på vägen) men att jag aldrig ställde upp för honom. Jag svarade inte mer för visst han ställer upp med det och det är jag väldigt tacksam för men vad fan hur mkt har inte jag fått ställa upp på honom genom åren och för Linnea när han valt att dejta istället för att ha henne. När hon inte gick ihop med den tjejens barn valde han att inte ha henne så han kunde vara med flickvännen. Sen träffade han en ny som ifrågasatte varför han inte fick ha Linnea mer. Nu säger hon att hon förstår mer än väl och hade det varit hon så hade hon sett till att han får ha henne mindre men det tycker jag inte är rätt mot varken Linnea eller honom. Jag har alltid velat att han ska ha henne mer (för Linnea vill det) och vi har pratat om varannan vecka men mitt enda krav var att han skulle skaffa eget och bli mer självständig. Tycker inte att det är för mycket begärt faktiskt. Men jag tror han är nöjd med upplägget vi haft för han har inte engagerat sig mer än nödvändigt. Han ville ha henne mer så jag ändrade schemat på dagis så hon kunde vara där en dag extra då hämtade han henne en gång enligt de nya planerna sen aldrig mer. Och de två veckorna han skulle ha henne på sommaren ignorerade han så hon var aldrig där. Det var inte fören efteråt som jag fick veta (när Linnea blev ledsen och livrädd för att åka dit) att det hade hänt något, vad vet jag inte än idag!!

Hur som helst det enda han behövt göra var att fråga om jag kunde komma till Karlstad. Jag erbjöd mig att hämta upp henne på ett ställe som skulle innebära 10min mer körtid för honom och 40min mindre för mig men nej det gick inte. Han skulle lämna Linnea hos sin nya sambo (ja de hade visst flyttat ihop men inte berättat det för mig än) om jag inte kom o hämtade henne. Jag blev vansinnig och sa att gör det då ska jag ta det till rätten. Fick senare mess från henne och nu har vi bestämt att hon ska hämta Linnea fredag förmiddag (då han jobbar till 13 på fredagar) lära känna varann bättre så att jag ska känna mig lugn med att lämna henne eftersom han bytt ofta och väl så har Linnea inte mått så bra och därför är jag orolig att det ska skita sig igen när det gått ett litet tag.
När han träffar någon som livssituationen fungerar med alla barnen så ökar intresset igen men än så länge har det inte varit permanent så jag tycker inte det är konstigt om jag är skeptisk. Att hon ska vara hos hans nya när han jobbar när hon kan vara hos mig ser jag ingen mening i men som jag sa så kan hon hämta henne tidigare så att hon är där när han slutar för då sparar de tid och hon får umgås mer med pappa. Jag kände redan första gången att hon verkade vettig och nu tycker jag det ännu mer. Jag hoppas verkligen att det håller denna gången!! För allas skull men framförallt Linneas. Han har träffat 9 stycken (som jag vet om) sen årskiftet 08/09 och trots att han lovade att inte dra in Linnea i det fören det gått några månader redan innan två flickvänner sen eftersom han faktiskt bara har henne 6 dagar i månaden så tycker jag (och han då) att han kunde dejta när hon inte var där så han kunde lägga tiden på henne istället... För hon lär känna dem och får aldrig mer träffa dem när det tar slut. Hon säger ibland att hon saknar Elin (hans ex) och henne har hon inte träffat sen innan midsommar. När vi åkte hemåt så sa Linnea.
- Mamma vet du vad min pappa sa? Din mamma är dum i huvudet!!! Jag ringde upp direkt och sa att dina åsikter om mig får du hålla för dig själv, iaf inte tala om dem för Linnea. Han sa att han senare hade försökt förklara för henne att han varit arg och att man inte får säga så men skadan är redan skedd anser jag. Klart man kan bli förbannad på varann ibland men hon ska inte behöva höra åsikterna. Hoppas han inte gör om det.

Brukar kunna lita på min intuition och den säger mig att hon är bra för honom och hans förhållande med våran dotter!! När jag hämtade Linnea hade jag med mig Markus och Kevin. Hennes killar var med och ja de var nog höga på socker (eller något ;) för det var livat på de tre när jag kom. Försökte samtala med henne och ha Linnea och Kevin men det gick inte när Markus började bli otålig och Linnea ville sitta i mitt knä. Helt plötsligt efter en liten stund började jag se mig om efter Kevin. Han var försvunnen och jag kände hjärtat frysa till is för en stund. Fy tusan vad rädd jag blev. Han stod vid fönstret och tittade på bilar en liten bit bort bara men han är ju inte så stor och IKEA är stooort så fy fan vad hemskt det var. Jag kände mig som världens sämsta mamma och erkänner att det blev alldeles för mkt för min del men jag kommer aldrig släppa blicken på honom igen iaf det vet jag. Går ju jäkligt snabbt också tyvärr men det är ju ingen ursäkt. 

Får hopp inför framtiden och hoppas han funnit rätt denna gång :) med hennes inställning (att det inte ska vara ett kort förhållande) så tror jag man löser problem på ett mycket bättre sätt. Så är det iaf med Jörgen och mig!!!  

Uppdatering op

Nu har jag pratat med operationsavdelning i Torsby och de hade planerat min operation till början av oktober men nu är det inlagt att jag inte kan i oktober och september hade de ingen tid sa hon och jag sa att det hade jag inte räknat med så kan nog räkna med att det blir i November. Bara att hoppas att det inte blir värre till dess, men det tror jag inte att det gör. Yrsel har jag haft länge idag, det brukar märkas tidigt på morgonen om det blir en dålig dag med mycket yrsel eller inte. Jag hoppas att det ger sig snart! Min älskling är på möte på jobbet nu 14.30-17 ska bli skönt att få hem honom så han kan ta över kaoset här hemma en stund hihi.

Joakim har utvecklat sån svår allergi att vi blev tvungna att göra oss av med katterna (den första försvinner nu den här veckan) förra veckan och när Kevin skulle få sin vaccination och Markus skulle på sitt första läkarbesök i tisdags så märkte jag, när vi satt i väntrummet, att han var hängig o varm så han fick aldrig någon spruta och när jag tog tempen hemma hade han mycket riktigt feber. 40grader. Han blev hemma resten av veckan men på fredagen var han bättre och då kom Frida L och hälsade på :) Fredag em/kväll blev Linnea och Jörgen sjuka så det blev tidigt i säng för alla. På lördagen var jag och Frida i Karlstad för att köpa en mobil till Jörgen men den sista hade någon annan köpt några timmar tidigare samma dag. Jag köpte mig en ny lite enklare mobil. Typiskt att den Jörgen ville ha var slut för han är i stort behov av en ny. På kvällen såg vi Red Riding Hood (den var toppenbra tyckte jag) och åt Kycklingnachos. På söndagen försökte jag hitta en ny ringsignal till min nya telefon som tyvärr inte har bluetooth men jag överlever ändå ;)
Igår kväll hade jag värk i kroppen, och på kvällen steg tempen men med en värktablett så försvann den innan den hade stigit för mycket. Idag har jag inte heller någon vidare bra dag med värk och halsont. Imorgon blir det dagis och plugg igen...

Bara för mycket...

Den sista tiden har det varit alldeles för mycket och jag hoppas verkligen att det kommer lugna ner sig snart!! Jag har varit till läkaren då jag under en längre tid har känt mig konstig (fick gå hem från jobbet en gång i dec eller jan, minns inte riktigt när det var) men den sista tiden har symtomen blivit värre och fått sällskap av några nya symtom stickningar/darrningar i armarna (mest vänster). Yrsel har jag haft till och från en längre tid men nu kommer det när som helst tom när jag kör bil. Huvudvärk har jag dagligen men det är inte så mycket att jag måste äta en massa värktabletter, som tur är men det är ändå jobbigt. Det allra nyaste är att jag tappar ord ibland och har svårt att formulera mig samt att jag ibland sluddrar när jag pratar. Vid läkarbesöket lyssnade hon på hjärtat (låter fint), tittade i öronen (såg inget konstigt) gjorde en del neurologiska tester som inte visade något konstigt sen gjorde vi olika balansövningar och hon fick se med egna ögonen att jag lider av yrsel. Efter att ha fått tillbaka provsvaren och alla var bra som de tog. Ämnesomsättning, blodsocker, njurar och blodvärde! Nästa steg i utredningen är ett besök till Öronmottagningen och det är bara att hoppas att de kan hitta något som kan förklara varför jag känner mig såhär så det kan bli bättre. Hoppas jag slipper vänta alldeles för länge :)

Jag oroar mig också för en nära person som väntar på ett provsvar och en behandling.

Det sista som hänt när det gäller hälsa är att jag nu fått bekräftat att jag ska opereras igen, har en längre tid (från v34 med Kevin) haft ont till och från i magen och när jag hade det årliga samtalet 8förra året) med kirurgen som opererade mig oktober 2008 så ville han kolla om jag har drabbats av ärrbråck men eftersom jag var gravid i v8 med Markus kunde han inte göra det då eftersom det enda sättet man kan veta säkert är genom operation. För två veckor sen hade jag mer ont än jag haft på länge så då ringde jag Torsby dagen därpå och pratade med sköterskan som bokade en telefontid med kirurgen som ringde i fredags. Det blev bestämt att jag ska opereras och jag som aldrig någonsin kommer ihåg att ställa frågor gjorde inte det den här gången heller så imorse ringde jag till kirurgmottagningen men hon kunde inte svara på mina frågor förutom den hur lång väntetid det var. Kirurgen hade satt 42 dagar som prioritering på mig och det innebär mitten av oktober, mitt i praktiken så fått numret till operation och väntar i telfonkö där nu så jag kan prata med dem....


RSS 2.0